Välkommen Christian

Vi välkomnar Christian Forssten till Svenska Liquid Force Teamet! Christian har under det senaste året utvecklats mycket och lagt på en grym stil på sin åkning. Det ska bli kul att se vad som händer det närmaste året!

Christian

William tvåa i Cope’n'Waken

Waketävling mitt i köpenhamn med proffs från Tyskland och Ryssland med flera, bl.a. bröderna Hoppe här hemifrån. Wille Wu körde stort och cleant vilket gav honom en andraplats efter den alltid stilrena Oliver Breumlund.

Wille Wu

1. Oliver Breumlund
2. William Klang
3. Andreas Kjaergaard

Framgång i Lagunen Wake Park Open 2014

william 270 pipe

I helgen avgjordes Lagunen Wake Park Open i Göteborg, åkare från hela landet var på plats. Dagen började lite mulet men framåt finalerna blev det sol och sommarväder. Våra teamåkare gjorde bra ifrån sig, William på en förstaplats, Mange på tredje samt Ruben på fjärde i Open Men. Team Manager Nicolai tog hem Mastersklassen.

IMG_6583
Open Men
1. William Klang (LF)
2. Christian Forssten
3. Magnus Ling (LF)
4. Ruben Snabb (LF)


IMG_6573
Masters
1. Nicolai Perdrup (LF)
2. Thomas Hjorth
3. Kristoffer Lillbacka


Video från tävlingen

Chalmers Wake A-Pond 2014

Återigen var det dags att vinscha wakeboard på Chalmers. Efter en regnig vecka tittade solen fram och CWAP som ordnas av Chalmers Alternative Sports kunde dra igång. En liknande setup som förra året, flatbar och sen upflat eller kicker med gap till nästa pool. I år var startrampen bättre så man fick bra fart från start. Som vanligt sjukt grunt så det gällde att hålla igen även om många kastade sig till höger och vänster och kände på antingen asfalten eller madrasserna.

Jag tog det ganska chill, tog mig igenom första kvalheatet med bra flyt och torr tröja, i det andra blev det en lite trög start men avslutades med en 720 och det blev avancemang till final.

I finalen fick jag inte riktigt ordning på åkningen, hade siktet inställt på att bonka boxarna i en transfer men det tog lite väl många försök innan det blev något bra och sen rann tiden iväg. Trots allt blev det en fjärdeplats endast en enstaka poäng från pallen, vilket jag är nöjd med då jag tog det chill och hade kul på en säker nivå.

Riktigt kul start på säsongen, tack CAS för ett grymt event!

Mer om eventet på CWAP.se

Resultat:
1. Mattias Hoppe
2. Tom Axelsson
3. Filip Snabb
4. Nils Heuman

//Nils

cwap-nils-press

nils-box-tap

Nils snurrar i Thailand

Dags att följa i juniorernas fotspår och åka till Thailand för att köra kicker… gick väl rätt bra. Vi spenderade mestadelen av tiden på Wake-A-Lot, tyckte Thai Wake Park var choppigt och crowded även om downrailsen var skoj, blev dock lite få åk där.
På mitten tog vi en paus från kablandet för klättring i Krabi, dessvärre var maten inte helt 100 där nere och krafterna sviktade därför lite på den andra delen av resan men en liten film och några bilder blev det.

Elisabeth stod för resesällskap, film och foto